Recept » Huvudrätter och middagstips » Lamm och kalvkött » Kalvschnitzel parisienne

Kalvschnitzel parisienne


Kalvschnitzel på parisiskt vis innebär bl a att schnitzeln serveras med kalvbräss, vilket är en riktig delikatess. Kalvköttets milda och fina smak kommer väl till sin rätt tillsammans med spenat och créme fraiche.

Gammaldags kalvschnitzel parisienne

Gammaldags kalvschnitzel parisienne

5 from 1 vote
Recipe by gammaldagsrecept.se Course: Lamm och kalvköttDifficulty: Medelsvår
Antal

4

portioner
Tillagningstid

1

hour 

Det bästa receptet på gammaldags kalvschnitzel parisienne från gammaldagsrecept.se

Ingredienser

  • Det här behöver du till 4 portioner:
  • 400 g kalvbräss

  • salt

  • 2 purjolökar

  • 3 msk smör eller margarin

  • 1 pkt bladspenat, 250 g

  • 1 ½ – 2 dl créme fraiche

  • 1 dl vetemjöl

  • 4 skivor benfritt kalvkött, t ex innanlår, ca 300 g

  • vitpeppar

  • muskotnöt

Så här gör du:

  • Lägg kalvbrässen i en kastrull, häll på kallt vatten så att det täcker och låt vattnet koka upp. Salta och låt sjuda under lock 10 min.
  • Spola kalvbrässen med kallt vatten och tag försiktigt bort fula bitar och hinnor. Låt brässen kallna.
  • Putsa och skölj purjolöken. Skär den i centimetertjocka skivor. Fräs lite av matfettet i en kastrull. Lägg i purjolöken och låt den bli mjuk under lock, ca 5 min.
  • Tillsätt spenaten. Låt allt bli varmt och låt en del av spenatväskan ånga bort. Rör ner créme fraiche och salta lätt.
  • Häll vetemjölet i en skål. Skär kalvbrässen i 4 skivor. Vänd kalvköttet och -brässen i mjölet.
  • Bryn resten av matfettet i en stekpanna. Lägg i köttet och kalvbrässen och stek det till fin färg på båda sidor. Beräkna 4 – 5 min stektid. Salta och mal peppar över.
  • Riv lite muskotnöt över spenaten. Lägg upp den på varma tallrikar med kalvkött och kalvbräss.

Kockens tips

  • Kalvbräss kan vara svårt att få tag i, så beställ i god tid. Är den fryst ska den tina i kylskåp.
  • Dryckförslag: Vitt vin från Tyskland eller Alsace i Frankrike, eller öl.
  • Serveringsförslag: Servera med kokt ris eller potatis, gärna små, fina potatisar.
Handla ingredienser till Kalvschnitzel parisienne

mathem.se eller hemköp.se

Föregående recept

Limeglass