Saltimbocca


Saltimbocca är en typiskt italiensk rätt som ordagrant betyder “hoppa i munnen”, något som antyder hur läcker rätten är. Vem kan väl motstå skinkskivor ovanpå tunna, salviakryddade skivor av kalvkött?

Gammaldags saltimbocca

Gammaldags saltimbocca

5 from 1 vote
Recipe by gammaldagsrecept.se Course: Lamm och kalvköttDifficulty: Lätt
Antal

4

portioner
Tillagningstid

25

minutes

Det bästa receptet på gammaldags saltimbocca från gammaldagsrecept.se

Ingredienser

  • Det här behöver du till 4 portioner:
  • 4 skivor kalvinnanlår, 1 cm tjocka, ca 400 g

  • salt

  • peppar

  • 4 skivor bayonne skinka

  • 4 blad färsk salvia eller 4 krm torkad

  • 2 msk smör, margarin eller olivolja

  • 3 dl torrt vitt vin

Så här gör du:

  • Bulta ut kalvskivorna så tunt som möjligt med knuten hand. Salta och peppra.
  • Lägg en skinkskivorna och fäst dem med tandpetare. Lägg på ett salviablad eller strö på torkad salvia.
  • Stek köttet i matfett på medelvärme, ca 2 min på varje sida. Häll på vinet, lägg på lock och låt köttet bräsera några min.
  • Lägg köttet på varmt serveringsfat och tag bort tandpetarna. Häll över stekskyn och servera omedelbart.

Kockens tips

  • Du kan också tillaga saltimbocca alla romana, dvs saltimbocca som i Rom. Då gör du rätten med tunna skivor kycklingbröst – ett fint alternativ om du inte kan få tag i kalvkött.
  • Dryckförslag: Ett lätt italienskt rött vin, t ex Bardolino Classico, öl eller mineralvatten.
  • Serveringsförslag: Servera med kokt ris eller nudlar och en fräsch grönsallad.
Handla ingredienser till Saltimbocca

mathem.se eller hemköp.se

Föregående recept

Kalvstek med apelsin