Köttbullar


Vem kan motstå hemlagade gammaldags köttbullar med rårörda lingon? Det är god och mättande vardagsmat som faktiskt går ganska snabbt att laga.

Gammaldags köttbullar

Gammaldags köttbullar

4 from 6 votes
Recipe by gammaldagsrecept.se Course: Korv och köttfärsDifficulty: Medelsvår
Antal

4

portioner
Tillagningstid

1

hour 

Det bästa receptet på gammaldags köttbullar från gammaldagsrecept.se

Ingredienser

  • Det här behöver du till 4 portioner:
  • ¾ dl ströbröd

  • ¾ dl vatten

  • ½ gul lök

  • 400 g blandfärs

  • 1 tsk salt

  • 2 krm vitpeppar

  • 1 ½ msk smör eller margarin till stekning

  • 2 dl varmt vatten till sky

Så här gör du:

  • Låt ströbrödet svälla i vatten några minuter. skala och riv löken fint. Arbeta samman färs och lök i en bunke. Krydda med salt och peppar. Tillsätt ströbrödet och rör färsen jämn.
  • Forma färsen med fuktade händer till köttbullar.
  • Fräs matfettet gyllenbrunt i en stekpanna. Bryn köttbullarna på medelstarkt värme. skaka stekpannan så att de blir brynta runt om.
  • Om du vill ha sås till köttbullarna, vispar du ur stekpannan med 2 dl varmt vatten. Låt koka ihop och red ev skyn. Du kan också tillsätta grädde eller créme fraiche.

Kockens tips

  • Spola skärbrädan med kallt vatten innan du lägger på köttbullarna, så klibbar de inte fast.
  • Dryckförslag: Mjölk, lingondricka eller bordsvatten.
  • Serveringsförslag: Kokt potatis eller potatismos och rårörda lingon.
Handla ingredienser till Köttbullar

mathem.se eller hemköp.se

Föregående recept

Hemlagad kryddsill

Nästa recept

Julstubbe